Фото: "Радіо Свобода"

Трагедія на Житомирщині: яким зараз є місце авіатрощі (фото, відео)

На Житомирщині 25 серпня під час виконання бойового завдання у небі зіткнулись екіпажі двох навчально-бойових літаків L-39. Уламки впали поруч з людськими будівлями.

Фото та відео з місця трагедії опублікувало "Радіо Свобода". Наразі там уламки понівечених літаків військові складають на вантажівку. Як зазначають журналісти з місця подій, постраждалих серед цивільного населення внаслідок авіакатастрофи немає.

Зазначимо, у Державному бюро розслідувань з'ясовують обставини трагічної авіатрощі літаків L-39 під час бойових польотів. ДБР проведе ретельну перевірку для встановлення причин трагедії. Зокрема, особлива увага буде приділена вивченню технічного стану літаків, дотриманню правил підготовки до польотів. 

"Попередня кваліфікація правопорушення: порушення правил польотів або підготовки до них (ст. 416 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років", — повідомляють у ДБР.

Водночас у Повітряних силах офіційно повідомили про загибель пілота з позивним "Джус" в авіатрощі на Житомирщині. 

"Усі троє пілотів, на жаль, загинули. Серед загиблих — відомий пілот 40-ї бригади тактичної авіації на позивний "Джус", — повідомили у Повітряних силах.

TrueUA зібрав усе, що відомо про легендарного пілота, який понад усе мріяв про якнайшвидшу перемогу нашої країни.

Нагадаємо, наприкінці травня в Харківській області внаслідок детонації вибухонебезпечного предмета загинули двоє курсантів Національного університету цивільного захисту. Начальнику однієї з кафедр повідомили про підозру за фактом вбивства двох осіб, вчиненого через необережність.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.08.2023 17:45