Фото: міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон (gov.uk)

Якщо Путіна не зупинити в Україні, він повернеться за "добавкою", — голова МЗС Британії

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон вважає, якщо російського диктатора Володимира Путіна не зупинити в Україні, то він "повернеться за добавкою" і вчинить нову агресію.

Його слова цитує таблоїд The Sun. Британський урядовець закликав співгромадян зрозуміти, "як змінився світ" після вторгнення російських військ до України у лютому 2022 року.

"Сили, що формують його — розпалювач війни у Кремлі, агресивніший Китай, ісламістський екстремізм, що отруює голови молоді, — ці речі не зникнуть одразу. Немає сенсу сподіватися на якесь чарівне повернення світу, яким він був колись. Надія — це не політика", — зазначив міністр закордонних справ Великої Британії.

Кемерон описав свої емоції після відвідування розбомбленого собору в Україні та ізраїльського кібуцу, де батьків вбили на очах у їхніх дітей.

"Важко пригадати у недавній пам'яті час такої небезпеки й невизначеності", — сказав він.

Міністр переконаний, що Британія, США та інші країни НАТО мають продовжувати підтримку України.

"Якщо Путіна не зупинити в Україні, він повернеться по добавку. І ми знаємо з нашої історії, що умиротворення диктаторів у кінцевому підсумку руйнує британські інтереси та коштує британцям життя", — наголосив Кемерон, натякаючи на політику умиротворення, яку проводив британський уряд щодо нацистського режиму Адольфа Гітлера до 1939 року.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте вважає, що президент Росії Володимир Путін очікує втоми від країн-союзників України, які надають зброю. Для цього диктатор обрав стратегію виснажливої війни проти України. За словами голови уряду Литви, за допомогою такої стратегії РФ намагатиметься негативно вплинути на темпи та масштаби надання Україні допомоги.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 04.12.2023 04:30