Фото: прес-служба Міненерго

Японія надасть Україні трансформатори та сонячні панелі

Японія передасть Україні енергообладнання для зими. Зокрема, до нашої країни найближчим часом надійдуть трансформатори та сонячні панелі.

Про це повідомляє прес-служба Міненерго за підсумками зустрічі заступників міністра енергетики Ярослава Демченкова та Світлани Гринчук із представниками Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA).

За словами віце-президента агентства Андо Наокі, Японія продовжить підтримку українського енергосектору, та анонсував поставки в Україну протягом найближчих місяців трансформаторів та сонячних панелей.

"Енергетична безпека має дуже важливе значення, і близько 40% допомоги, яку японська сторона надає Україні, — це підтримка енергетичного сектору країни", — наголосив він.

Своєю чергою, Ярослав Демченков подякував японській стороні за підтримку, надану українському енергетичному сектору, та наголосив на її важливому значенні для проходження зими в умовах ворожих атак на об’єкти енергетичної інфраструктури.

Нагадаємо, 7 жовтня Україна провела перший раунд переговорів із Японією щодо двосторонньої угоди про гарантії безпеки. Країни узгодили план двосторонніх переговорів до кінця цього року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.10.2023 21:25