Фото: commons.wikimedia.org

Японія погодила поставку ракет для Patriot у США: як це може допомогти Україні

​Уряд Японії ухвалив рішення щодо надання Сполученим Штатам Америки ракет для зенітно-ракетних комплексів Patriot. В перспективі ці може означати збільшення кількості ППО в Україні.

Про це повідомляє ВВС.

Цей крок повинен створити більший резерв для протиповітряної оборони України, оскільки тепер Київ зможе отримати від Вашингтону більше сучасних ППО.

"Раніше дозволялося відправляти з Японії лише компоненти ліцензованого обладнання до країни, яка видала ліцензію на виробництво. Але за новими правилами, після змін пацифістської політики, країна може відправляти й готову продукцію", сказано в повідомленні.

Токіо оголосило про цю зміну в п'ятницю, 22 грудня. Після цього Міністерство закордонних справ країни заявило, що відправить ракети для Patriot до США для подальшого зміцнення японсько-американського альянсу

Ракети можуть бути відправлені лише до США, а для відправки їх до третьої країни потрібна згода Японії. Японія все ще забороняє експорт зброї до країн, які перебувають у стані війни.

Зазначається, що минулого року Японія оголосила, що подвоїть свої військові витрати до 2% ВВП країни до 2027 року, посилаючись на погрози, що походять від Китаю та Північної Кореї.

Нагадаємо, днями повідомлялось про те, що Японія готує суттєві зміни у правилах експорту оборонної продукції. Вони дозволять США передати Україні додаткові ракети для зенітно-ракетного комплексу Patriot. Це пов’язано з тим, що, зіткнувшись з проблемами фінансування безпекової допомоги Україні в Конгресі, Вашингтон дедалі більше покладається на союзників, які надають термінову допомогу в галузі озброєнь. Тепер допомога може надійти від партнера за межами Європи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.12.2023 15:06