Фото: ілюстративне. Джерело: соцмережі

Японська тютюнова компанія JTI передумала йти з російського ринку

Японська тютюнова компанія Japan Tobacco International вирішила продовжити свій бізнес у Російській Федерації.

Про це пише Forbes Russia із посиланням на директора з корпоративних відносин і комунікацій JTI Росія Сергія Глушкова.

За його словами, компанія ухвалила таке рішення "для того, щоб не позбавляти споживачів того продукту, до якого вони звикли".

Зазначається, що JTI не стане виводити на російський ринок пристрій для нагрівання тютюну нового покоління. Глушков також заявив, що компанія дотримується всіх правил регулювання, як міжнародних, так і на російському ринку.

Варто додати, що у березні 2022 року Japan Tobacco оголосила, що зупиняє в Росії нові інвестиції та маркетингову діяльність. А у квітні того ж року компанія заявила, що розглядає можливість продажу свого бізнесу у РФ. 

JTI — найбільша компанія на тютюновому ринку Росії з часткою, близькою до 40%. У портфель компанії в Росії входять міжнародні марки Winston, LD, Mevius, Camel, Sobranie та російські марки "Донской табак", Kiss, Play, "Петро I", "Тройка" та інінші. Крім того, JTI продає електронні системи Logic Compact та системи нагрівання тютюну Ploom. 

Нагадаємо, чимало міжнародних компаній заявили про свій вихід з Росії на тлі повномасштабного вторгнення країни-агресорки в Україну. Ingka Centres, яка є власником магазинів IKEA, також продала свої активи та остаточно покинула російський ринок.

Додамо, найбільша криптобіржа світу Binance підписала угоду про продаж усього свого російського бізнесу компанії CommEX. Криптогігант офіційно пішов з ринку Російської Федерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 03.11.2023 20:44