Фото: espreso.tv

Власник мережі магазинів IKEA остаточно пішов з Росії

Чимало міжнародних компаній заявили про свій вихід з Росії на тлі повномасштабного вторгнення країни-агресорки в Україну. Ingka Centres, яка є власником магазинів IKEA, також продала свої активи та остаточно покинула російський ринок.

Про це йдеться у заяві компанії.

Відомо, що навесні 2022 року Inter IKEA Group і Ingka Group оголосили про припинення діяльності IKEA в Росії та Білорусі через війну в Україні, а також через перебої з постачанням товару по світу. Усі магазини IKEA в Росії закрилися влітку 2022 року. Їх було 17.

"Тепер ми можемо підтвердити, що Ingka Centres досягла угоди про продаж свого російського портфеля з 14 торгових центрів "МЕГА" дочірньої компанії групи "Газпромбанку", — йдеться у повідомленні. В компанії зазначили, що співробітники в Росії будуть працевлаштовані новим власником.

Зазначається, що Ingka Centres вела бізнес у Росії понад 20 років. У компанії уточнили, що продаж усього російського портфеля торгових центрів потребував часу, оскільки це делікатний, дуже складний і конфіденційний процес. Після продажу торгових центрів Ingka Centres не веде операційної діяльності в Росії. Наприкінці липня Ingka Centres, якій належали торгово-розважальні центри "Мега", продала офісний комплекс "Хімки бізнес-парк".

Нагадаємо, найбільша криптобіржа світу Binance підписала угоду про продаж усього свого російського бізнесу компанії CommEX. Криптогігант офіційно пішов з ринку Російської Федерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 28.09.2023 16:45