Фото ілюстративне: Джерело: unsplash

США посилили санкції проти Росії: у списку — майже 200 юридичних осіб, урядовці, банкіри й інші

У четвер, 2 листопада, Сполучені Штати Америки запровадили новий пакет санкцій проти Росії. Під обмеження потрапили банки, розробника зброї та члени уряду Російської Федерації.

Про це у спеціальній заяві повідомило Міністерство фінансів США. Там зазначили, що під обмеження потрапили понад 30 фізичних і майже 200 юридичних осіб.

Зокрема, у списку перебувають заступники міністра торгівлі Росії Олексій Безпрозванних і Віктор Євтухов, а також конструктор дрона-камікадзе "Ланцет" Олександр Захаров. Окрім того, під обмеження потрапили громадяни Ірландії, Швейцарії, Кіпру, Швеції, Латвії, Туреччини.

Юридичні особи, які потрапили під санкції:

  • МДТУ імені М.Баумана;
  • науково-технічний центр "Газпром нафти";
  • підприємство "Газпром нафта - Каталітичні системи";
  • ФАУ "Роскапстрой";
  • СПГ-завод "Арктік СПГ-2";
  • корпорації "Аеон" та інші.

Окремо США запровадили обмеження проти ХКФ-банку, "Російського стандарту", ВБРР, "Абсолют банку", АФК "Система" та венчурного фонду Sistema SmartTech.

Міністр фінансів США Джанет Єллен заявила, що глобальна санкційна коаліція перекрила Росії доступ до ключових ресурсів для її військово-промислового комплексу та підірвала здатність Кремля вести неспровоковану війну.

Новий пакет санкцій спрямовано проти майбутнього російського виробництва енергії та доходів, металургійного та гірничодобувного сектору, оборонних закупівель, а також тих, хто бере участь у підтримці військових зусиль російського уряду й іншої шкідливої діяльності.

Нагадаємо, 31 жовтня стало відомо, що Європейський Союз готує новий пакет санкцій проти Російської Федерації. Він спрямований на обмеженнях у торгівлі з Росією приблизно на п'ять мільярдів євро.

За інформацією Bloomberg, величезні сегменти російської економіки вже зазнали санкцій. Новий пакет обмежень розповсюдиться на експорт зварювального устаткування, хімікатів та інших технологій, що використовуються у військових цілях. Також політикам ЄС доводиться закривати шпарини, використовувати цілеспрямовані заходи та посилювати наявні санкції.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 02.11.2023 16:58