Фото: Офіс президента України

Євросоюз готує новий пакет санкцій проти Росії: які обмеження можуть ввести

Європейський Союз готує новий 12-й пакет санкцій проти Росії. До нього можуть увійти заходи, що допоможуть обмежити діамантову галузь країни-агресорки.

Про це заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у п'ятницю, 27 жовтня, у Брюсселі під час прес-конференції за підсумками саміту ЄС, передає "Укрінформ".

Наразі пакет нових обмежень перебуває у процесі підготовки. За її словами, будуть застосовані заходи з протидії спробам третіх країн оминати європейські санкції.

"Зокрема, ми розглядаємо шляхи, як перервати надходження, які Росія отримує від експорту діамантів до Європи та її партнерів. Це буде зроблено у дуже тісній координації з нашими партнерами по G7. Ми продовжимо роботу, щоб забезпечити, що наші санкції, які вже існують, були належним чином імплементовані та ефективно застосовані", — зазначила Урсула фон дер Ляєн.

Як відомо, 26-27 жовтня в Брюсселі відбувся дводенний саміт ЄС, на якому глави держав та урядів країн ЄС обговорили перегляд довгострокового бюджету ЄС на 2024-2027 роки.

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції внесло до переліку кандидатів на санкції 47 російських компаній. Вони пов’язані з видобуванням, обробкою і продажем алмазів.

Додамо, 26 липня країни Європейського Союзу на шість місяців продовжили санкції проти Росії, яка порушила територіальну цілісність України. Обмеження діятимуть до кінця грудня 2022 року. Рішенням послів Євросоюзу було продовжено заборону на видачу віз та заморожування активів щодо 1800 осіб та організацій, які причетні до порушення територіальної цілісності України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 27.10.2023 20:11