Фото: АрміяInform

У ЄС підготували новий пакет санкцій проти Росії: Bloomberg повідомив деталі

Європейський союз готує новий пакет санкцій проти Російської Федерації. Він спрямований на обмеженнях у торгівлі з Росією приблизно на п'ять мільярдів євро.

Про це пише Bloomberg. 

За інформацією видання, величезні сегменти російської економіки вже зазнали санкцій. Новий пакет обмежень розповсюдиться на експорт зварювального устаткування, хімікатів та інших технологій, що використовуються у військових цілях. Також політикам ЄС доводиться закривати шпарини, використовувати цілеспрямовані заходи і посилювати наявні санкції.

"Дванадцятий пакет заходів ЄС з моменту початку вторгнення Росії торік посилить обмеження на джерела доходів і промисловість Москви та обмежить можливості Кремля годувати свою військову машину. Також розглядаються ліцензійні заборони на програмне забезпечення, обмеження на імпорт невеликої кількості оброблених металів, алюмінієвих виробів, будівельних виробів, товарів транспортного призначення та алмазів", — йдеться у матеріалі.

Видання пише, що нові санкції щодо імпорту та експорту Росії становитимуть близько 2,5 мільярда євро кожна. Заборона на алмази залежить від угоди "Великої сімки" про відстеження дорогоцінного каміння через кордони, яку, як очікується, буде погоджено найближчим часом.

"Метою пакета санкцій є необхідність позбавити Росію можливості обходити існуючі заборони через треті країни, де вона отримує доступ до компонентів, технологій та електроніки, що використовуються у зброї", — пишуть журналісти.

У виданні зазначають, що у ЄС також розглядають можливість переконати компанії додати у свої контракти з фірмами з третіх країн пункти, що забороняють експорт деяких так званих товарів поля бою в Росію. Оскільки значні обсяги російської нафти наразі торгуються вище від цінового обмеження в 60 доларів, запровадженого "Великою сімкою", ЄС та його союзники також обговорюють способи ефективнішого дотримання цього заходу.

"Також блок націлений на тіньовий флот із сотень суден, який РФ використовує для перевезення нафти. Деякі з обговорюваних ідей охоплюють заборону на операції із суднами, що перебувають під санкціями, введення вимог про повідомлення під час продажу судна, а також положення контракту, що забороняють поставки понад встановлений ліміт", — пише Bloomberg.

Очікується, що до пакета санкцій додадуть понад 100 фізичних осіб і чотири десятки юридичних осіб.

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції внесло до переліку кандидатів на санкції 47 російських компаній. Вони пов’язані з видобуванням, обробкою і продажем алмазів.

Додамо, 26 липня країни Європейського Союзу на шість місяців продовжили санкції проти Росії, яка порушила територіальну цілісність України. Обмеження діятимуть до кінця грудня 2022 року. Рішенням послів Євросоюзу було продовжено заборону на видачу віз та заморожування активів щодо 1800 осіб та організацій, які причетні до порушення територіальної цілісності України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 31.10.2023 18:52