«Яєчний скандал» в Європі: у Бельгії тимчасово закрили 51 птахофабрику

08 СЕРПНЯ 2017 14:37

У Німеччині через «яєчний скандал» відкрили провадження проти місцевих виробників. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на DW.  

Також близько 150 птахофабрик через забруднення яєць фіпронілом закрили у Нідерландах.   

У Бельгії станом на понеділок, 7 серпня, 51 птахофабрику тимчасово закрито через підозру на забруднення яєць на цих підприємствах отруйною речовиною-інсектицидом фіпронілом.   

Найвищий показник забруднення становив 0,096 міліграма на кілограм, повідомили у бельгійському відомстві з контролю якості харчових продуктів FASNK.   

Небезпека для здоров'я виникає за показника 0,72 міліграма на кілограм, однак згідно з нормами, навіть яйця, в яких зафіксовано 0,005 міліграма, мають вилучатися з продажу.   

У зв'язку з «яєчним скандалом» у двох комітетах парламенту Бельгії 9 серпня пройдуть слухання за участі міністрів аграрної політики та охорони здоров'я.   

У федерації заявили, що для більшості фермерів перевірки, які тривають, означають тривалі зупинки роботи. У Нідерландах можуть знищити сотні тисяч курей, яких обробляли фіпронілом.  

В Німеччині почали розслідування щодо виробників яєць в землі Нижня Саксонія. Про це повідомили у прокуратурі міста Ольденбург.   

В полі зору слідчих опинилися кілька німецьких птахофабрик поблизу кордону з Нідерландами.  

За даними міністерства аграрної промисловості, щонайменше 10 мільйонів забруднених яєць із Нідерландів потрапили до Німеччини.   

У Франції повідомили, що забруднені фіпронілом яйця потрапили також і до французьких торговельних мереж.

 

 

Світ, 08.08.2017 14:37