Фото: wsj.com

Єгипет відмовляється надавати зброю Україні попри заклики США, — ЗМІ

Попри прохання Сполучених Штатів АмерикиЄгипет не планує надсилати свою зброю в Україну.

Про це пише The Wall Street Journal.

За даними видання, Каїр раніше планував постачати ракети до Росії, однак через звернення Вашингтона влада країни відмовилася від такої військової допомоги. 

Проте після цього американські чиновники, зокрема міністр оборони США Ллойд Остін, попросили Єгипет поставити зброю в Україну, бажаючи допомогти нашій країні подолати дефіцит боєприпасів та пришвидшити цим самим перемогу у війні проти Росії.

Так, міністр особисто просив про військову допомогу Україні у березні під час зустрічі з президентом Єгипту Абдель Фаттахом Халілем ас-Сісі в Каїрі. Це прохання проігнорували. Проте з того часу офіційні особи США неодноразово закликали Єгипет передати Україні зброю.

За словами неназваного американського чиновника, йдеться про артилерійські снаряди, протитанкові ракети, системи ППО і стрілецьку зброю.

"У розмові з американськими офіційними особами Єгипет не дав остаточної відповіді на цей запит, але єгипетський чиновник приватно заявив, що Єгипет не планує відправляти зброю", — пише видання.

Водночас офіційний представник Держдепартаменту США підкреслив, що Єгипет виступає партнером, який працює над досягненням стабільності та тривалого миру в Україні.

Нагадаємо, раніше Україна отримала від Нідерландів шість мобільних комплексів медичної підтримки. Вони допоможуть українським Силам оборони працювати в польових умовах. За словами прикордонників, за допомогою такого комплексу медики можуть в польових умовах розгорнути повноцінний госпіталь зі своєю операційною, передопераційною, палатою інтенсивної терапії, лабораторією та стерилізаційною.

Додамо, 10 серпня президент Сполучених Штатів Джо Байден попросив у Конгресу додаткове фінансування. Частина коштів передбачена для України. Запит Байдена включає 13,1 мільярда доларів на військову допомогу Україні та поповнення запасів зброї, що використовується Пентагоном для ведення бойових дій. Ще 8,5 мільярда доларів буде передано на економічну, гуманітарну та іншу допомогу Україні та іншим країнам, які постраждали від війни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.08.2023 21:55