Єльченко закликав Радбез ООН ввести миротворчу місію на Донбасі

29 БЕРЕЗНЯ 2018 11:24

Під час відкритого засідання Ради Безпеки ООН, постійний представник України в ООН Володимир Єльченко заявив, що Україна потребує негайно вжити необхідних заходів по введенню міжнародної миротворчої місії на Донбасі, повідомляє TrueUA з посиланням на сайт українського представництва.  

«Більше чотирьох років ситуація в моїй країні і навколо неї залишається прикладом невикористаного потенціалу миротворчої діяльності ООН. Звернення України щодо розгортання миротворчої місії в регіоні Донбасу поки не розглядається належним чином, і ніяких заходів не було прийнято», - наголосив Єльченко.  

Крім того, він підкреслив, що Антоніу Гутерреш з початку свого терміну перебування на посаді генерального секретаря ООН оголосив чітку позицію щодо запобігання конфліктів шляхом посередництва і застосування інших дипломатичних  інструментів.  

«У зв'язку з цим його візит в Україну в липні минулого року був хорошим проявом відданості миру в Європі. На континенті виникає реальна загроза ще однієї повномасштабної війни через тривалу агресію одного з постійних членів

Радбезу ООН проти моєї країни, а також його агресивних дій в інших частинах світу, в тому числі на території інших постійних членів Ради», - зауважив Гутерреш, додавши, що для вирішення конфлікту в Україні необхідні конкретні дії як з боку Ради Безпеки, так і з боку генерального секретаря ООН.

 

Політика, 29.03.2018 11:24