Фото: Pixabay

ЄС офіційно підтвердив спільну закупівлю боєприпасів для України: подробиці

Євросоюз схвалив спільну закупівлю боєприпасів для України. Такі постачання відбуватимуться шляхом спільних закупівель та мобілізації відповідного фінансування, зокрема через Європейський фонд миру.

Про це повідомляє прес-служба Європейської Ради.

Першочергово домовленість стосується боєприпасів класу "земля-земля".

"Беручи до уваги інтереси безпеки та оборони всіх держав-членів, Європейська Рада вітає досягнуту в Раді домовленість про термінове постачання Україні боєприпасів класу "земля-земля" та артилерійських боєприпасів, а також, якщо буде потрібно, ракет", — йдеться в тексті.

Також лідери країн ЄС продовжать роботу над лімітом цін на нафту для країни-агресора та підтримали створення спецтрибуналу, який розглядатиме злочини агресії.

"Європейська рада знову заявляє про повну підтримку ЄС створення міжнародного механізму для реєстрації збитків, завданих Росією. Разом з партнерами Європейський союз продовжить активізувати роботу щодо використання заморожених та іммобілізованих активів Росії для відновлення України", наголошується в документі.

Нагадаємо, ЄС може ввести санкції щодо родичів російських олігархів. Європейська комісія готує новий законопроект.

Також Європейський Союз продовжив персональні санкції проти росіян, які причетні до війни в Україні. Йдеться про майже 1500 фізичних та 205 юридичних осіб з РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першим

Світ, 23.03.2023 21:41