Фото: oxydot

ЄС та Велика Британія вводять плату за в'їзд: скільки коштуватиме і на який період

Європа та Велика Британія із 2024 року запроваджують плату за вʼїзд для мандрівників. Щоб заїхати в країни Шенгенської зони треба буде онлайн заплатити сім євро і дозвіл буде чинним три роки.

Про це повідомляє CNN.

У Великій Британії озвучили свої умови. Тепер для того, щоб вʼїхати до країни, треба буде заплатити десять фунтів стерлінгів. Дозвіл буде чинним два роки. Це стосуватиметься тих іноземців, кому для в’їзду до країни не буде потрібна віза. 

Сполучені Штати стягують з відвідувачів плату за електронний дозвіл на подорожі з 2009 року — вартість дозволу складає 21 долар і надається на два роки.

Починаючи з наступного року українці та громадяни інших країн, в яких діє безвізовий режим з Європейським Союзом, повинні будуть сплачувати обов’язковий збір на в’їзд за програмою ETIAS. Це спеціальний дозвіл на в’їзд до країн ЄС, який прив’язується до паспорта мандрівника. Він дійсний упродовж трьох років, тобто не потрібно сплачувати збір щоразу, коли ви збираєтеся до Європи. Втім, якщо термін дії закордонного паспорта спливе раніше, дозвіл автоматично скасовується. Після оформлення нового документа ETIAS потрібно буде поновити.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що повноправним членом Європейського Союзу Україна зможе стати не раніше, ніж за шість років. Тобто аж у 2029 році.

17 квітня очільник МЗС Румунії Богдан Ауреску заявив, що його країна готова допомогти Україні та Молдові виконати необхідні умови для вступу до Євросоюзу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 14.06.2023 18:46