ЄС виділив Україні додаткові 50 млн євро на гуманітарну допомогу

17 КВІТНЯ 2022 13:16

Європейський Союз оголосив про виділення додаткових 50 мільйонів євро гуманітарних коштів для підтримки цивільного населення, постраждалого від війни Росії проти України.

Про це інформує TrueUA із посиланням на прес-службу Єврокомісії.

Фінансування буде спрямоване на "задоволення найбільш нагальних гуманітарних потреб" шляхом надання екстрених медичних послуг, доступу до безпечної питної води, житла та захисту, грошової допомоги та підтримки в боротьбі з гендерним насильством.

Таким чином, загальний обсяг гуманітарної допомоги ЄС у відповідь на війну досяг 143 мільйонів євро.

"В умовах, коли мільйони людей перебувають в русі або в пастці в зонах активних бойових дій, потреби України вже величезні. Тепер ми повинні бути готові до подальшого посилення безжальних атак Росії на Україну, особливо на Сході", – заявив єврокомісар з кризового управління Янез Ленарчич.

Він зауважив, що нова допомога допоможе людям у важкодоступних районах, позбавленим доступу до охорони здоров'я, води та електрики, а також тим, хто був змушений бігти, залишивши все позаду.

"Україна, ми з тобою", – додав єврокомісар.

Нагадаємо, нещодавно керівник Світового банку Девід Малпасс анонсував новий пакет фінансової допомоги для України. Він буде спрямований на надання населенню державних слуг.

Світ, 17.04.2022 13:16