Фото: Depositphotos

Єврокомісія відмовляється від реклами у соцмережі Ілона Маска: у чому причина

Виконавчі служби Євросоюзу можуть припинити запуск реклами у соцмережі X (колишній Twitter) через занепокоєння щодо поширення дезінформації. З відповідною ініціативою звернувся відділ комунікацій Європейської комісії.

Про це повідомляє Politico з посиланням на внутрішній документ комісії.

Заступниця головного речника Єврокомісії Дана Спінант надіслала усім керівникам служб записку, в якій зазначила, що дезінформація на X, особливо щодо війни Ізраїлю та ХАМАС, призвела до того, що комісія "рекомендує тимчасово призупинити рекламу" на цій платформі до подальшого повідомлення. Вона наголосила, що такі дії допоможуть уникнути ризику завдати шкоди репутації інституції.

Чому Єврокомісія відмовляється від реклами у соцмережі X

Соцмережа X перебуває під прискіпливою увагою в Європі через новий Закон про цифрові послуги (DSA), прийнятий Європейським Союзом. Комісія, яка стежить за дотриманням закону, у жовтні надіслала офіційний запит компанії Ілона Маска з проханням пояснити, як вона поводиться з незаконним контентом і дезінформацією, пов'язаною з атакою ХАМАС 7 жовтня, відповідно до DSA.

Служби Євросоюзу все ще можуть використовувати X для комунікацій через численні профільні сторінки Єврокомісії. Проте Спінант заявила, що департамент "розгляне можливість використання альтернативних платформ, наприклад, LinkedIn, Instagram або Facebook для розміщення платної реклами. 

"Ми також вивчаємо нові платформи, щоб диверсифікувати нашу присутність у соціальних мережах", — додала Спінант.

Нагадаємо, Європейський Союз закликав посилити пильність у боротьбі з російською "війною ідей". Віце-президентка Європейської комісії Вера Йоурова заявила, що платформа X може вплинути на національні та європейські вибори наступного року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 17.11.2023 10:24