Європа: спека не спадає

30 ЧЕРВНЯ 2019 09:41

У Європі майже тиждень не спадає аномальна спека. В Іспанії в ряді районів стовпчики термометрів піднялися до позначки в 43 градуси за Цельсієм. Багато туристів виявилися не готові до такого пеклу і змушені шукати порятунку від спеки.

Тим часом в Італії вже три людини стали жертвами аномальної спеки, яка встановилася в ці дні на Апеннінах. Місцева влада ввела червоний - найвищий - рівень погодної загрози в 16 найбільших містах країни. Йдеться, перш за все, про великих адміністративних центрах, зокрема про Римі, Мілані, Венеції і Флоренції, де стовпчик термометра впритул підібрався до 40-градусної позначки.

Однак від спеки страждає не тільки південь Європи, але і північ. За даними метеорологів минула субота стала найжаркішій в Великобританії, повідомляє The Guardian.

Франція, де жертвами спеки вже стали 3 людини, побила свій температурний рекорд: в місті Галларг-ле-Монтюё на країни півдні стовпчики термометрів піднялися до 45,8 °С. Попередній рекорд - 44,1 °С був зареєстрований в 2003 році - тоді загинули тисячі людей.

Безпрецедентне червоне попередження випущено для чотирьох південних областей країни. Але і на решті території Франції оголошено другий рівень небезпеки. 4000 шкіл по всій країні закриті.

Світ, 30.06.2019 09:41