Фото: Pixabay

Європейський інвестиційний банк надасть Україні 100 млн євро: куди спрямують кошти

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) надасть Україні кошти на відновлення та модернізацію соціальної інфраструктури країни. Йдеться про 100 мільйонів євро.

Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів України.

Вказується, що 11 червня 2024 року в межах проведення Конференції з відновлення України було укладено Фінансову угоду з Європейським інвестиційним банком за проектом "Програма з відновлення ІІІ" (Recovery III).

Даний проект має на меті відновлення та модернізацію:

  • інфраструктури закладів освіти;
  • інфраструктури закладів охорони здоров’я;
  • житла для внутрішньопереміщених осіб;
  • критичної інфраструктури на територіях, які зазнали руйнувань, і у регіонах, які прийняли найбільшу кількість ВПО.

Обсяг портфеля спільних проектів у державному та приватному секторі є найбільшим за всі роки співпраці України з ЄІБ — понад сім мільярдів євро, а з початку повномасштабної війни обсяг наданих інвестицій становить понад два мільярди євро. 

Варто зазначити, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль 11 червня заявив, що Україні необхідна системна фінансова допомога з боку союзників. Зокрема, для підтримки державного бюджету наступні 10 років Києву необхідно залучати до 30 мільярда доларів щорічних інвестицій.

Нагадаємо, 11 червня голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що Україна в липні отримає перші кошти від заморожених російських активів. Йдеться про суму 1,5 мільярда євро.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 11.06.2024 18:59