Фото: Pixabay

Європейський інвестиційний банк виділив Україні 30 млн євро на покращення п'яти міст

Європейський інвестиційний банк виділив для України 30 мільйонів євро. Кошти спрямують на покращення інфраструктури та міського громадського транспорту.

Про це повідомляє прес-служба відомства. Фінансування буде спрямоване на вирішення потреб із модернізації таких міст, як Київ, Одеса, Львів, Луцьк та Суми.

Зокрема, 22 мільйони євро було виділено на придбання нових екологічно чистих тролейбусів і трамваїв для столиці, Львова та Одеси. Ще 8,74 мільйона євро витратили на підтримку ключових муніципальних проектів. Зокрема, йдеться про рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища та управління твердими побутовими відходами у Львові, впровадження енергоефективних заходів у дитячих садках Сум, а також покращення систем водопостачання та водовідведення у Луцьку.

"ЄІБ непохитно підтримує Україну. Це нове фінансування підкреслює наше зобов’язання підтримати не тільки в наданні негайної допомоги, але й у довгостроковій відбудові країни. Незалежно від того, йдеться про нове трамвайне сполучення чи покращення місцевих послуг, усе, що ми робимо, спрямоване на сприяння економічному відновленню та нормалізації повсякденного життя ураженого війною українського народу", — сказав президент Європейського інвестиційного банку Вернер Хойєр.

Нагадаємо, 12 жовтня стало відомо, що Швейцарія виділить Україні понад 100 мільйонів євро упродовж наступних чотирьох років. Ці кошти використають на гуманітарне розмінування.

Раніше Міжнародний валютний фонд схвалив нову програму розширеного фінансування EFF для України в розмірі 15,6 млрд доларів. Перший транш у розмірі $2,7 млрд надійшов на початку квітня. Загалом цього року Україна мала б отримати від МВФ три транші на загальну суму 4,5 мільярда доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 13.10.2023 01:19