Будівля Європолу. Фото з Вікіпедії

Європол створив OSINT-групу для розслідування воєнних злочинів Росії в Україні

Європол створив оперативну групу для підтримки розслідування воєнних злочинів Росії в Україні, яка допомагатиме з розвідкою за відкритими джерелами (OSINT).

Про це повідомив генеральний прокурор України Андрій Костін соцмережі X.

Костін зазначив, що створення OSINT-групи є "ще однією важливою віхою" у співпраці України та Агентства Європейського Союзу зі співробітництва правоохоронних органів.

"Аналітична підтримка Європолу є величезним внеском у мережу всеосяжної відповідальності за міжнародні злочини Росії. Дякуємо, що стоїте з нами на передовій правосуддя", — додав він.

Група має на меті допомогти виявити підозрюваних та їхню причетність до воєнних злочинів, злочинів проти людяності та злочинів геноциду, скоєних в Україні, за допомогою збору та аналізу розвідувальних даних з відкритих джерел.

До групи увійшли 14 країн: Бельгія, Франція, Німеччина, Ірландія, Італія, Литва, Нідерланди, Португалія, Словацька Республіка, Словенія, Іспанія, Норвегія, Велика Британія, Сполучені Штати Америки.

Минулого місяця Європол офіційно долучився до спільної слідчої групи з розслідування міжнародних злочинів, скоєних в Україні.

Нагадаємо, уряд Сполучених Штатів Америки передав українським слідчим броньовані автомобілі, які слугуватимуть для документування воєнних злочинів російської армії. Усього надійшло вісім броньованих повнорозмірних пікапів класу захисту BR6 Toyota Hilux. Їх отримали слідчі Донецької, Луганської, Запорізької, Миколаївської, Херсонської, Сумської, Чернігівської та Харківської областей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.11.2023 01:18