Фото: Pixabay

Американці передали Україні автівки для фіксації воєнних злочинів РФ

Уряд Сполучених Штатів Америки передав українським слідчим броньовані автомобілі, які слугуватимуть для документування воєнних злочинів російської армії.

Про це йдеться у повідомленні Національної поліції України. Усього надійшло вісім броньованих повнорозмірних пікапів класу захисту BR6 Toyota Hilux. Їх отримали слідчі Донецької, Луганської, Запорізької, Миколаївської, Херсонської, Сумської, Чернігівської та Харківської областей.

"Працівники слідчих підрозділів цих регіонів фіксують воєнні злочини Росії та збирають доказову базу під постійними обстрілами країни-агресора. Тож передані автомобілі суттєво посилять безпеку поліцейських під час проведення слідчих дій", — йдеться у заяві.

автівка

Фото: Національна поліція України

Старший радник з правоохоронних питань відділу правоохоронних питань Посольства США Оді Холловей заявив, що Вашингтон надає допомогу, але вона не зрівняється з тим, що роблять українці.

Крім того, передані броньовані авто стануть поліцейським у нагоді під час евакуації людей із місць російських обстрілів.

Нагадаємо, 20 листопада Міністерство оборони США оголосило про надання додаткової допомоги Україні. Збройні сили України отримають військову підтримку на 100 мільйонів доларів. США передадуть додаткові засоби ППО, артилерійські боєприпаси, протитанкову зброю та інше обладнання, яке допоможе Україні захистити свою територію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.11.2023 02:45