Фото: Twitter

Євросоюз готує санкції проти КНДР: названо причину

Європейський Союз запропонував запровадити санкції проти Північної Кореї за постачання Росії ракет, які використовуються проти України. Блок запропонував включити до списку міністра оборони Північної Кореї та Генеральне ракетне бюро, урядовий орган, який займається національною програмою балістичних ракет.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на документи, з якими ознайомилось видання.

У документі зазначається, що "балістичні ракети, спроектовані, розроблені та вироблені" Північною Кореєю, були застосовані проти України російською армією.

КНДР надала Росії сотні тисяч артилерійських боєприпасів. Завдяки цій підтримці, а також можливості Москви постачати обмежені запасні частини через треті країни, Росія змогла збільшити виробництво боєприпасів, що набагато перевищує те, що Україна отримує від своїх союзників.

Ефект від потенційних заходів проти Північної Кореї, які включають заборону на поїздки та заморожування активів, ймовірно, буде в основному символічним. Пропоновані санкції, для прийняття яких необхідна підтримка всіх держав-членів і можуть бути змінені до цього, передбачають внесення до списку десятків фізичних та юридичних осіб, які беруть участь у виробництві та постачанні зброї, а також компонентів та машин, необхідних для її створення. Ці заходи також спрямовані проти кількох російських урядовців.

Bloomberg наголошує, що блок також вперше запропонував обмежити експорт компаній у Китаї та Індії через їхню ймовірну роль у постачаннях до Росії заборонених технологій та електроніки.

Варто зазначити, що Євросоюз має намір схвалити пакет санкцій, який стане 13-м з моменту вторгнення Росії в Україну, до другої річниці війни наприкінці цього місяця.

Нагадаємо, The Washington Post написав 4 січня, що Північна Корея могла передати Російській Федерації декілька десятків балістичних ракет для ударів по Україні. І така військова підтримка має тенденцію до зростання.

Своєю чергою координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що російські військові в останні дні продовжували запускати по мирних містах України балістичні ракети виробництва Північної Кореї. У США запевняють, що мають цьому докази.

Раніше повідомлялось, що Російська Федерація розблокувала частину активів Північної Кореї, які були заморожені через санкції ООН, в обмін на зброю для загарбницької війни проти України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 14.02.2024 18:48