Фото: Jussi Nukari / Lehtikuva

Євросоюз відправив додаткові сили для охорони кордону Фінляндії з Росією

Прикордонна служба Європейського Союзу відправила своїх працівників для посилення кордону Фінляндії з Росією. Головне завдання охоронців кордону з ЄС — моніторинг ситуації.

Про це повідомив речник Європейського агентства прикордонної та берегової охорони Frontex Пьотр Світальський в коментарі AFP.

За словами Світальського, у Фінляндії наразі розгорнули 55 офіцерів Агентства ЄС із захисту кордонів, "більшість із них — офіцери прикордонної служби, які здійснюють спостереження за кордоном".

"Ми можемо бути тут довше або коротше, залежно від необхідності. Ми знаємо, що міграційний тиск є одним з інструментів, які використовує Кремль, тому ми можемо очікувати, що це продовжиться", — додав речник.

Водночас фінський прикордонник Вілле Йоскітт наголосив, що попри закриття пунктів пропуску до кордону Фінляндії та РФ усе ще прибувають "великі групи мігрантів із третіх країн".

Нагадаємо, 12 листопада стало відомо, що фінські прикордонники на пунктах пропуску на південному сході країни перестали пускати в країну людей, які прибувають з Росії на велосипедах. Таким способом найчастіше користувались тамтешні нелегали.

Ввечері 17 листопада близько тридцяти осіб пішки та на велосипедах прибули з боку Росії до прикордонного переходу Нійрала (Фінляндія). Люди намагалися продертись в сусідню країну, але фінські прикордонники зупинили зловмисників.

Вже 30 листопада Фінляндія закрила усі контрольно-пропускні пункти на кордоні з Російською Федерацією. Дані обмеження триватимуть до 13 грудня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.12.2023 23:41