Польсько-білоруський кордон. Джерело: польські ЗМІ

З Білорусі до Польщі намагалися прорватись декілька сотень нелегалів: двоє польських військових потрапили до лікарні

За останніх кілька діб до Польщі з Білорусі намагались прорватись до 300 нелегальних мігрантів. Внаслідок агресивних дій нелегалів постраждали двоє польських військових, їх було госпіталізовано. 

Про це у своїй заяві повідомив старший прапорщик прикордонної служби Польщі Міхал Бура, пише RFM24.

Він зазначив, що у Підляському воєводстві такі спроби мали місце в районі Біловежі, Наревки, Дубіче-Церківних, Міхалова та Черемхи. У середу, 29 травня, було здійснено 152 спроби, а у четвер, 30 травня — 155 спроб прорвати польський кордон. 

"Агресивно налаштовані іноземці, які перебували за технічним бар'єром, кілька разів атакували польські служби. Внаслідок агресивної поведінки", — додав він. 

Видання вказує, що співробітники прикордонної служби Польщі надали медичну допомогу чотирьом іноземцям, а також затримали ще чотирьох так званих "кур'єрів", які допомагали нелегалам. Згідно з даними підляського відділу Прикордонної служби, з початку травня було зафіксовано понад шість тисяч спроб незаконного перетину кордону, водночас у квітні таких спроб було понад 5 300.

Нагадаємо, 29 травня міністерство внутрішніх справ Польщі заявило, що Варшава підготувала проєкт постанови, яка тимчасово заборонить доступ до низки районів у прикордонній зоні з Білоруссю. Це відбувається на тлі напруги на кордоні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 02.06.2024 01:18