Фото: ілюстративне. Джерело: Polskie Radio

У Польщі на кордоні з Білоруссю нелегальний мігрант вдарив ножем солдата

У вівторок, 28 травня, на польсько-білоруському кордоні нелегальний мігрант вдарив ножем польського солдата. Наразі життю військового нічого не загрожує. 

Як повідомили у Головному командуванні польських Збройних сил, інцидент стався під час спроби затримати нелегального мігранта, який перебував на білоруському боці кордону.

Зазначається, що на місце події одразу прибула військова швидка допомога. Бійця доправили до шпиталю, а його життю нічого не загрожує.

"Родині постраждалого повідомили та надали психологічну допомогу та підтримку від військових", — йдеться у повідомленні.

Польські прикордонники додають, що з початку року на цій ділянці кордону було зафіксовано понад 13 тисяч спроб незаконного перетину кордону з Білорусі до Польщі. Зокрема, напад на солдата прокоментував заступник міністра внутрішніх справ і адміністрації Чеслав Мрочек.

"Зростає міграційний тиск, зростає агресія цих осіб. Вони намагаються прорватися через кордон великими групами, які формуються завдяки підтримці білоруських служб", — наголосив він.

Нагадаємо, 22 травня прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск звинуватив Росію у спробах незаконно переправити тисячі мігрантів з Африки до Європи. Варшава створила комісію з вивчення неправомірного впливу Росії у країні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 28.05.2024 13:41