Фото ілюстративне. Джерело: ArmyInform

З Днем ракетних військ і артилерії: в мережі показали нове відео пусків ракет ATACMS із систем HIMARS

Українські воїни ефектно привітали колег із Днем ракетних військ і артилерії, який відзначають 3 листопада. З цієї нагоди вони показали нові кадри роботи ATACMS по цілях окупантів.

Пуски далекобійних ракет здійснювали з реактивних систем залпового вогню HIMARS. До речі, це вперше показано запуск ATACMS у денну пору.

Ракетні війська й артилерія

День ракетних військ і артилерії України традиційно відзначають 3 листопада. Бійці цього різновиду військ уражають живу силу, танки, артилерію, протитанкові засоби противника. Ракетні війська і артилерія є основною вогневою силою в бойових операціях.

Ця структура, як і будь-яка інша частина війська, є доволі складною за своєю будовою. За властивостями та призначенням її розділяють на три групи:

  • Ракетні війська. Вони вражають основні угруповання військ противника, оперативних резервів і центрів управління військами, а також знищують склади із запасами та вузли комунікацій.
  • Артилерія для ведення вогню із закритих позицій. Вона може бути представлена ствольною чи реактивною артилерією, а також мінометами.
  • Протитанкові артилерійські засоби. Це зазвичай ствольна протитанкова артилерія, протитанкові ракетні комплекси та реактивні протитанкові гранатомети.

Нагадаємо, що 20 жовтня виповнилося 20 років розвідці Державної прикордонної служби України. Її привітав президент України Володимир Зеленський, зазначивши, що це героїчні люди, які підтверджують свою професійність, відвагу та здатність бути попереду окупанта.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.11.2023 12:35