Фото ілюстративне зі соцмереж

З Донеччини мамі-військовослужбовиці повернули 11-річного сина, який два роки жив в окупації

На підконтрольну Україні територію повернули 11-річного хлопчика. Він понад два роки перебував на тимчасово окупованій території Донецької області.

Про це повідомила прес-служба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Хлопець мешкав у літньої родички неподалік окупованого Маріуполя.

"До нас звернулася жінка-військовослужбовиця, яка хотіла повернути сина Дениса. Самотужки переправити дитину на контрольовану Україною територію в матері не було змоги", — розповіли у Мінреінтеграції.

Повернути дитину з окупації допомогли представники Мінреінтеграції у співпраці з громадською спілкою "Українська мережа за права дитини". Зараз хлопчик перебуває у безпеці з мамою.

У міністерстві нагадали, що повідомити про незаконне переміщення дітей на тимчасово окуповані території або до Росії можна профільному фахівцю Мінреінтеграції Наталії Ємець за номером: (050) 562-03-13 або на гарячу лінію: 15-48 або 16-48.

Нагадаємо, як повідомив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак, 23 травня Україні вдалося повернути з тимчасово окупованих територій і з Російської Федерації ще 13 дітей разом із родинами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 27.05.2024 21:09