Фото ілюстративне. Джерело: Донбас СОС

З окупованої території вивезли ще вісьмох дітей: кого цього разу повернули додому

Із тимчасово окупованої території Херсонської області вдалося повернути ще вісім дітей. Це — п’ять дівчат і три хлопчики, віком від шести до 17 років.

Про це повідомив начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

"Дітей зустріли на рідній землі, й усі жахіття для них уже позаду. Нині вони разом зі своїми батьками перебувають у безпеці. Отримують необхідну медичну та психологічну допомогу", — зазначив він.

Олександр Прокудін висловив вдячність благодійній організації Save Ukraine за наполегливу роботу з порятунку українських маленьких мешканців.

"Лише з початку 2024 року на підконтрольну Україні територію повернуто вже 162 дитини з Херсонської області", — підсумував начальник Херсонської обласної військової адміністрації.

Попереднього разу — 25 липня — чотирьох дітей, які перебували у тимчасово окупованій частині Херсонської області, вдалося повернути в Україну. Тоді до цього процесу теж долучилася благодійна організація Save Ukraine.

Нагадаємо, вчора омбудсмен Дмитро Лубінець повідомив, що на контрольовану Україною територію вдалося повернути трьох людей. З окупованої Луганщини до матері повернулися донька та син, а також жінка, яка возз'єдналася з донькою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 03.08.2024 14:34