Фото:zakordon.24tv.ua

З України курсуватимуть потяги до Німеччини: що відомо

 У 2024 році чеський приватний залізничний перевізник RegioJet планує запустити потяги з України до Німеччини. Зокрема, можуть запустити рейси Київ — Берлін і Київ — Ганновер через Лейпциг і Дрезден.

Про це заявив засновник компанії Радім Янчура. Проект планують реалізувати спільно з "Укрзалізницею".

Янчура розповів, що поїзд з Києва до Берліна курсував до 2012 року, але маршрут став збитковим і рейс закрили. Причиною стало збільшення вартості проїзду внаслідок встановлення комерційних умов німецькою залізницею.

"У нас інша бізнес-модель, ніж у державних операторів, тому сподіваємося на досягнення взаємовигідної угоди з "Укрзалізницею". УЗ не треба буде ділитися доходом з польською та німецькою залізницями. Розподіл буде такий самий, як на маршруті до Праги. "Укрзалізниця" перевозить своїми поїздами пасажирів до кордону та отримує за це дохід, ми перехопимо пасажирів на кордоні та веземо їх далі. Пасажиру достатньо для всієї подорожі одного квитка", — пояснив засновник компанії.

До того ж у RegioJet мають дуже оптимістичні очікування щодо цього проекту, тому що в Німеччину їздить набагато більше українців, ніж у Чехію.

Нагадаємо, раніше команда Австрійських залізниць відновила сполучення безпересадкового вагона №430 "Відень — Чоп — Відень". Він почав курсувати від 21 червня 2023 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 06.07.2023 04:01