Фото: ДБР

За $8 тисяч робив "інвалідність" дружинам ухилянтів: посадовець ДСНС погорів на систематичних хабарях

Працівники Державного бюро розслідувань спіймали на хабарі заступника начальника одного з районних управлінь Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області. Йому загрожує до восьми років тюрми.

Про це повідомила прес-служба ДБР.

За даними правоохоронців, посадовець служби цивільного захисту організував схему ухилення чоловіків від мобілізації. Чоловік допомагав всім охочим в оформленні групи інвалідності членам родин чоловіків, які бажали уникнути призову. Ціна питання складала вісім тисяч доларів. За ці кошти посадовець обіцяв вплинути на чиновників для прийняття відповідного рішення.

"У задокументованому ДБР епізоді, підполковник служби цивільного захисту обіцяв клієнту, через "знайомих" лікарів, оформити групу інвалідності для його здорової дружини. Для конспірації ділок долучив свого брата, колишнього правоохоронця, через якого передавали гроші", — йдеться у повідомленні.

Працівники ДБР затримали "на гарячому" посадовця та його брата під час отримання чергового траншу. Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим фігурантам про підозру у зловживанні впливом (ч. 3 ст. 369-2 КК України) та обрання запобіжного заходу. Санкція статті передбачає покарання до восьми років позбавлення волі.

Нагадаємо, 15 серпня на Черкащині співробітниця територіального центру комплектування за гроші відкупляла ухилянтів від мобілізації. Під час одержання неправомірної вигоди її затримали правоохоронці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.08.2023 12:06