Фото: Київська міська прокуратура

За "непритягнення до відповідальності": шахраї вимагали гроші в директорки київського дитсадка

Двоє громадян намагалися обманом заволодіти коштами директора дитячого садка нібито за розв'язання проблем із правоохоронними органами. Їх затримали й повідомили про підозри.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської прокуратури.

Зазначимо, історія почалась ще в лютому 2023 року, коли столичні правоохоронці викрили чотирьох виховательок корекційного дитячого садка у застосовуванні фізичного насилля до дітей. За цим фактом їм було повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 127 КК України (катування).

Згодом до директора цього дитячого закладу звернулися чоловік та жінка з вимогою передати їм 50 тисяч доларів США за непритягнення керівниці до кримінальної відповідальності за дії, вчинені її підлеглими. Особами, які вимагали кошти, виявилися 32-річна жителька міста Києва та 29-річний уродженець Хмельниччини, який видавав себе за працівника поліції. 

"Вони залякували директорку дитячого закладу, стверджуючи, що вона також неодмінно буде притягнута до кримінальної відповідальності у разі відмови передати кошти "правоохоронцям". Під час передачі 340 тисяч гривень злочинців затримали", — розповіли в прокуратурі.

Як виявилося, затриманий чоловік вже неодноразово потрапляв у поле зору правоохоронців та перебував у розшуку за обвинуваченням у зґвалтуванні. Наразі обом затриманим особам повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи: чоловіку — у вигляді тримання під вартою, жінці — домашній арешт. Зловмисникам загрожує до восьми років позбавлення волі.

Нагадаємо, правоохоронець з Одеської області налагодив схему заробітку на фігурантах кримінальних проваджень. Він сприяв укладенню угод слідчих з підозрюваними щодо визначення їм покарання у вигляді штрафу замість позбавлення волі. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 13.06.2023 13:46