Фото: "РБК-Україна"

За новим маршрутом: до Білорусі прибула десята колона "вагнерівців"

У неділю, 23 липня, до Білорусі прибула десята колона бійців приватної військової компанії "Вагнера". Колона їхала до пункту призначення новим шляхом.

Про це повідомила моніторингова група "Беларускі Гаюн".

У колоні помітили щонайменше 10 одиниць техніки: КамАЗ тент, кілька "буханок", мікроавтобус Volkswagen Transporter і щонайменше шість фур.

"У більшості машин номери або заклеєні, або номерні знаки РФ і так званих "ЛДНР". Колону супроводжує ДАІ РБ. Також примітно, що ця колона змінила маршрут і, на відміну від попередніх, не їхала прямою автомагістраллю", — вказано у повідомленні.

До Білорусі прибула 10 колона Вагнера

Інфографіка: "Беларускі Гаюн"

Нагадаємо, речник Державної прикордонної служби полковник Андрій Демченко заявляв, що станом на 22 липня у Білорусі перебувають приблизно п'ять тисяч російських найманців приватної військової компанії "Вагнера". Проте наразі вони не становлять безпосередньої загрози. 

Водночас самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко під час зустрічі із російським диктатором Володимиром Путіним у Петербурзі 23 липня заявив, бійці ПВК "Вагнера" його "напружують", адже нібито "хочуть йти на Захід".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.07.2023 14:58