Фото ілюстративне, джерело росЗМІ

У РФ знайшли мертвим ще одного топ-менеджера нафтової компанії

Бізнес-партнера зятя колишнього президента РФ Бориса Єльцина В'ячеслава Ровнейка знайшли мертвим. За рік від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну це вже восьма смерть керівників нафтових компаній.

Про це пише The Insider.

Повідомляється, що тіло Ровнейка було виявлено у його будинку 22 лютого близько 23 години. Кримінальних слідів у смерті бізнесмена не виявлено. Ровнейко разом із зятем Бориса Єльцина Леонідом Дяченком заснував компанію Urals Energy, був співвласником бельгійської нафтокомпанії Nafta (B) N.V. та директором Міжрегіональної паливної спілки. Останніми роками Ровнейко разом із дружиною володів агрокомплексом, який займався вирощуванням квітів "Трояндовий сад".

Смерть Ровнейка стала восьмою серед смертей топ-менеджерів російських нафтових компаній.

Що відомо про попередні смерті? 

У січні 2022 року в елітному селищі Ленінградської області знайшли мертвим 60-річного голову транспортної служби "Газпром інвест" Леоніда Шульмана.

25 лютого знайшли мертвим 61-річного Олександра Тюлякова, заступника гендиректора Єдиного розрахункового центру "Газпрому" з корпоративної безпеки. Поліція попередньо встановила, що чоловік наклав на себе руки. Поруч із його тілом лежала записка.

18 квітня у Москві знайшли мертвими колишнього віце-президента "Газпромбанку" Владислава Аваєва, його дочку та дружину.

21 квітня колишній топ-менеджер компанії "Новатек" Сергій Протосеня, його дружина і доньку знайшли мертвими в Іспанії.

У травні 2022 року колишній топ-менеджер "Лукойлу" Олександр Суботін помер у Митищах після сеансу місцевих шаманів. В такий спосіб він намагався вилікуватися від алкогольного запою.

5 липня 2022 року в передмісті Петербурга знайдено тіло 61-річного Юрія Воронова, голови транспортної компанії "Астра Шиппінг", яка займалася арктичними підрядами "Газпрому". Воронова знайшли у басейні із простріленою головою.

1 серпня 2022 року випав із вікна Центральної клінічної лікарні віце-президент "Лукойлу" Равіль Маганов.

Нагадаємо, 16 лютого головну фінансистку Західного військового округу Міноборони РФ Марину Янкіну знайдено мертвою. Тіло жінки виявили під вікнами будинку, де вона мешкала у Санкт-Петербурзі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 23.02.2023 18:12