Сирени та гучномовці. Джерело: ТСН

За сценарієм СРСР: британська розвідка пояснила масові повітряні тривоги в Росії

Останніми днями Росія проводить навчання цивільної оборони на більшій території країни. Це відбувається за сценарієм масштабного міжнародного збройного конфлікту.

Такий висновок зробило Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки.

"Такі навчання проводять щорічно з 2012 року. Вони пов'язані з Днем цивільної оборони Росії 4 жовтня. Цьогорічні навчання навряд чи кардинально змінені чи розширені", — зазначили в британській розвідці.

Там нагадали, що протягом багатьох поколінь СРСР, а потім Росія приділяли увагу внутрішнім підготовкам до великого конфлікту.

"Однак навіть з огляду на війну в Україні, яка триває, малоймовірно, що Росія суттєво змінила свою позицію національної готовності за останні місяці", — підсумували в Міністерстві оборони Великої Британії.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, що в середу, 4 жовтня, у містах Росії, в тому числі у столиці Москві, ввімкнули сигнали повітряної тривоги. Таким чином перевіряли систему оповіщення. Однак мешканців Росії це подекуди застало зненацька.

Системи оповіщення, сирени та гучномовці ввімкнули о 10:43 за місцевим часом на одну хвилину. У містах Уралу, Сибіру та Далекого Сходу вони пролунали першими. У Міністерстві з надзвичайних ситуацій Росії (МЧС) пояснили, що головна мета — "перевірка нашої готовності до дій щодо за призначенням".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.10.2023 09:20