Фото: Командування ОС ЗСУ у Facebook

За скільки часу ЗСУ опановують західне озброєння: вражаючі подробиці від генерала Наєва

Українські військові опановують більшість західного озброєння за два тижні. Для того, щоби навчитися керувати важливим зразками, потрібно близько двох місяців навчання.

Про це повідомив командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв в інтерв'ю "Укрінформу". За його словами, наші захисники дуже вмотивовані, що зменшує тривалість їхнього навчання.

"Нові зразки озброєння, які надходять нашим бійцям від країн-партнерів, наприклад, переносні зенітні комплекси, протитанкові ракетні комплекси — наші бійці опановують приблизно за два тижні. Для важких зразків озброєння термін навчання — до двох місяців", — сказав він.

Наєв розповів, що українські військові з великою зацікавленістю вивчають новітнє озброєння та техніку.

"Хочу відзначити, що наші хлопці з великою зацікавленістю вивчають новітнє озброєння та техніку, що значно зменшує терміни їхньої підготовки", — додав генерал-лейтенант.

Він нагадав, що ЗСУ також проходять навчання на іноземній техніці за кордоном. Там їх навчають протягом місяця. Росіян же, за словами генерала, навчають на білоруських полігонах до двох місяців, а потім перекидають на схід України.

Нагадаємо, 21 травня президент США Джо Байден на саміті "Великої сімки" підтвердив згоду на навчання українських пілотів на винищувачах F-16. Це сталось під час переговорів з Володимиром Зеленським.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.05.2023 14:39