Фото: Жан Беленюк\Facebook

"За тиждень йду на пенсію": Жан Беленюк заявив про завершення спортивної карʼєри

Олімпійський чемпіон із греко-римської боротьби та народний депутат України Жан Беленюк заявив, що звершує свою спортивну кар'єру.

Таку заяву він зробив в інтерв'ю "Чемпіону".

Він наголосив, що поки не будує великих планів на майбутнє, але точно хоче сфокусуватись на політичній карʼєрі.

"На цей момент я активний спортсмен, але за тиждень, скоріше за все, вже йду на пенсію. Паралельно працюю в українському парламенті, тож мені точно є чим зайнятися у моменті", — сказав Беленюк.

Він також додав, що хоче, аби "закінчення війни на українських умовах", а також "відновлення нашої економіки та повернення мільйонів українців додому".

"Хочеться отримати гарантії безпеки від наших партнерів. Якщо по сусідству знаходиться такий ворог як РФ, яка буде постійно намагатися тебе вбити, то тільки серйозні гарантії безпеки дадуть нам змогу розраховувати на нормальне стабільне життя в нашій країні. Тому поки що середньострокових планів не будую, адже невідомо, що буде через рік. Що вже казати за 5 років. Єдине, знаю, що спорт у моєму житті залишиться назавжди. Яка моя роль буде в ньому — це питання відкрите. Може, піду в бізнес. Може, буду займатися настільним тенісом", — додав борець.

Варто зауважити, що Беленюк 7 серпня стартує на Іграх-2024 у греко-римській боротьбі у ваговій категорії 87 кг.

Нагадаємо, 6 серпня колишній тренер київського "Динамо" та донецького "Шахтаря" Мірча Луческу очолив національну збірну Румунії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 06.08.2024 21:55