Фото: Telegram-канал Давида Арахамії

За всю побутову корупцію відповідає Зеленський: Арахамія розкритикував "маніпулятивне дослідження"

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що в мережі поширюють маніпулятивне дослідження про те, нібито українці вважають що за всю побутову корупцію відповідає президент України. Він наголосив, що цими справами повинні займатися антикорупційні органи.

Відповідне повідомлення Арахамія опублікував у своєму Telegram. Він наголосив, що "мало того, що президент України цілодобово займається війною та пошуками допомоги, ще він має і замінити собою всю антикорупційну вертикаль, на яку країна та партнери витратили мільярди". 

Арахамія зауважив, що коли президент запропонував прирівняти корупцію під час війни до державної зради — в політикумі почались волання про "закручування гайок".

"Тоді чому саме президент має відповідати за бруківку, стадіони, тенісні корти та інший непотріб під час війни? З нового року країна має перейти на "бюджет війни" — де більше не буде витрат на всі ці речі, тільки оборона та тільки зброя", — сказав Арахамія.

Голова фракції "Слуга народу" сподівається, що антикорупційні органи посилять роботу в тому числі інформаційну, щоб президент міг займатись війною та міжнародною дипломатією, а незалежна антикорупційна вертикаль — великою корупцією в країні.

Опитування про корупцію в Україні: що відомо

Згідно з результатами опитування, опублікованих Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, майже 78% українців вважають президента Володимира Зеленського відповідальним за корупцію у Кабміні та військових адміністраціях (ВА). Найбільше такої думки дотримуються громадяни віком 60 років і старші. Найменше — 18-29 років.

Про це свідчать результати опитування, згідно з яким:

  • згодні з тим, що Зеленський відповідає за корупцію в Кабміні та ВА, — 77,6% українців;
  • не згодні — 18%;
  • вагаються з відповіддю — 4,4%.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що останні корупційні скандали в Україні не пов’язані ні з військовою, ні з будь-якою іншою допомогою країн-партнерок. Керівництво держави не хоче мати жодних компромісів з такими людьми.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.09.2023 21:05