Фото: Вадим Денисенко. Джерело – соцмережі

Заборона виїзду чоловіків після війни за кордон на три роки: реакція МВС на скандальну заяву

У Міністерстві внутрішніх справ відреагували на слова керівника Інституту майбутнього Вадим Денисенко, народного депутата восьмого скликання, якого ЗМІ також називають радником міністра внутрішніх справ, про виїзд чоловіків за кордон після війни як мінімум на три роки. У відомстві озвучили власну версію.

Прес-служба МВС у Telegram попросила не називати Вадима Денисенка "радником міністра внутрішніх справ". У міністерстві також назвали висловлювання Денисенка "його особистою думкою" і попросили не вважати це офіційною позицією МВС.

"На численні запити журналістів повідомляю офіційно: Вадим Денисенко не є радником міністра внутрішніх справ", — зазначила речниця МВС України Мар'яна Рева.

Скандальна заява Вадима Денисенка

Вадим Денисенко написав у Facebook, що задля збереження українців як нації треба продовжити заборону виїзду чоловікам ще на три роки після закінчення війни.

"Одним махом відкрити кордони, як це було до 24.02.22 — це означає втратити плюс мільйон. Зараз за кордоном близько сім мільйонів людей, повернеться половина. Всі ті, хто пише про комплексні заходи щодо повернення — лукавлять. Ніяких реальних комплексних заходів нема і не буде. На жаль", — написав Денисенко.

У мережі його слова викликали хвилю обурення.

Нагадаємо, російські загарбники розповсюджують фейк про "мобілізацію 80% чоловіків в Україні". Зокрема, ворог поширює у месенджерах та чатах повідомлення про "перекриття доріг та вручення повісток усім чоловікам призовного віку".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.08.2023 16:28