Місткості, що завдали шкоди навколишньому середовищу. Джерело: поліція Житомирської області

Забруднював землі хімічними речовинами: на Житомирщині чоловіка оштрафували на понад 1 млн грн

Прокуратура через суд зобов'язала мешканця Коростеня Житомирської області сплатити 1,1 мільйона гривень. Він забруднював хімічними речовинами комунальні землі.

Про це повідомила прес-служба Житомирської обласної прокуратури.

"За позовом Коростенської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Ушомирської сільської ради Коростенського району з місцевого мешканця стягнуто 1,1 мільйона гривень за заподіяння шкоди довкіллю", — йдеться в повідомленні.

Прокурори в суді довели, що своєю діяльністю він порушив вимоги Закону України "Про охорону земель". У домоволодінні, що у селі Купище Ушомирської територіальної громади, 2021 року він складав металеві та пластикові місткості з-під відходів хімічних речовин.

"Очищаючи місткості, чоловік зливав рештки шкідливих речовин поза обійстям, на землю комунальної власності", — зазначили в Житомирській прокуратурі.

Унаслідок цього хімічні речовини забруднили ділянку землі площею 0,8 гектара.

"Зокрема, у ґрунті та ґрунтових водах виявили понаднормове накопичення важких металів, що призводить до незворотних змін. За підрахунками екологічної служби, довкіллю завдано шкоди на загальну суму 1,1 мільйона гривень", — визначили експерти.

Окружна прокуратура задля відшкодування заподіяної шкоди звернулася до суду з позовом, який задоволено в повному обсязі.

Нагадаємо, наприкінці березня стало відомо, що працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування щодо начальника служби логістики однієї з військових частин Житомирщини. В умовах воєнного стану він намагався збагатитися, продаючи військове майно в Інтернеті та через ломбарди.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 11.12.2023 08:10