Знахідка у військовій частині на Житомирщині. Джерело: Міноборони

Виявлення у житомирській військовій частині тонни мікросхем із золотом та сріблом: ДБР порушило справу

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) розпочали досудове розслідування за фактом виявлення надлишкового військового майна в одній з військових частин Житомирщини. Це з’ясувалося під час внутрішнього аудиту.

Про це повідомила прес-служба ДБР. Правоохоронці розповіли, що Міноборони виявило там блоки та плати засобів зв'язку із вмістом дорогоцінних металів, які не перебували на балансі підрозділу. Їх орієнтовна вартість — близько 65 мільйонів гривень.

"Під час перевірки у двох гаражах на території військової частини знайшли блоки з необлікованими мікросхемами з вмістом дорогоцінних металів: 28 кілограмів золота; 60 кілограмів срібла; 590 грамів металів платинової групи", — уточнили в ДБР.

Результати аудиту Міноборони передало Державному бюро розслідувань для вивчення підстав зняття мікросхем із балансу та їх подальшого зберігання на території військової частини.

"Зараз тривають першочергові слідчі дії для встановлення всіх обставин кримінального правопорушення та перевіряють можливу причетність до нього посадовців частини. Попередня кваліфікація правопорушення: викрадення, привласнення, військового майна або заволодіння ним шляхом шахрайства, вчинені в умовах воєнного стану", — наголосили в ДБР.

Нагадаємо, що декілька днів тому працівники Державного бюро розслідувань спільно зі Службою безпеки України викрили посадовців однієї з військових частин Київщини. Вони заробляли мільйони на оборудках з харчами для їх особового складу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.11.2023 15:35