Фото: Міноборони

Зберегли дорогоцінних металів на понад 65 млн грн: Міноборони відзвітувало про результати аудиту

Міноборони не допустило втрати плат із вмістом дорогоцінних металів на понад 65 мільйонів гривень. У ході аудиту було встановлено, що ці плати не перебували на обліку військової частини.

Про це повідомляє Міністерство оборони України.

У відомстві зазначили, що за ініціативи Управління відчуження та утилізації надлишкового військового майна спільно з Департаментом аудиту Міноборони, виявлені та недопущені втрати мікросхем з вмістом дорогоцінних металів у військовій частині на Житомирщині.

Де знайшли вартісні плати

Під час перевірки знайдено блоки з невідомим вмістом у двох гаражах на території військової частини. Після огляду зʼясувалось, що, згідно з паспортними даними, в блоках — орієнтовно 50 тонн необлікованих плат з вмістом дорогоцінних металів: 

  • 28 кілограмів золота;
  • 60 кілограмів срібла;
  • 590 грамів металів платинової групи.

Фото: Telegram Міноборони

У ході аудиту встановлено, що ці плати не перебували на обліку військової частини. Хоча одним із завдань підрозділу було — зберігати це майно. Обставини, яким чином дорогоцінне майно зникло з обліку і чому зберігалося необлікованим, встановлюють.

Міноборони запевнило, що знайдені дорогоцінні плати (майно) знову поставлені на облік. Оцінювальна вартість — 65,66 мільйона гривень.

"Матеріали внутрішнього аудиту будуть передані в правоохоронні органи для надання правової оцінки дій командира частини та притягнення його до відповідальності", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, працівники Державного бюро розслідувань передали в управління Національному агентству з питань розшуку активів (АРМА) арештований вантаж, який містить дорогоцінні метали загальною вартістю 5,8 мільйона гривень. Зокрема, йдеться про 1,3 кілограма золота, 4,8 кілограма срібла, 229 грамів платини, 619 грамів паладію та майже шість тонн міді.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 30.11.2023 09:27