Фото: "Новинарня"

Привласнив бюджетних коштів майже на мільйон гривень: на Харківщині повідомлено про підозру підприємцю

На Харківщині керівник приватного підприємства вносив неправдиві дані в акти виконаних робіт та незаконно заволодів грошима у сумі 930 тисяч гривень, які були виділені на ремонт лікарні та освітніх закладів. Йому повідомлено про підозру.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції в Харківській області.

Зазначається, що протягом 2020-2021 років між підприємством підозрюваного й відділом освіти, молоді та спорту Зачепилівської селищної ради та Зачепилівською центральною лікарнею було укладено декілька договорів. Йшлося про реконструкцію приміщень в декількох навчальних закладах та в одному з відділень лікарні.

Під час виконання будівельних робіт підприємець вносив свідомо неправдиві відомості в акти виконаних робіт. Такі документи він надав замовникам, тож на рахунок підприємства були перераховані кошти. Водночас слідством встановлено, що підприємиць не надавав послуги у повному обсязі та завищував вартість будівельних матеріалів.

В ході розслідування проведено ряд експертиз, які довели факт підроблення документів та незаконного привласнення правопорушником бюджетних коштів.

"Слідчі повідомили чоловіку про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2, 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. За скоєні злочини підозрюваному загрожує покарання до 8 років позбавлення волі", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Київській області правоохоронці під час оперативної роботи вийшли на чотирьох чоловіків, яких запідозрили у грабежі. Вночі вони винесли зі складських і виробничих приміщень запчастини заводу до спецтехніки з вмістом дорогоцінних металів на 4 мільйони 400 тисяч гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 06.11.2023 22:41