Фото ілюстративне. Джерело: соцмережі

Розбещував дітей у туристичному гуртку: на Харківщині затримали 83-річного чоловіка

На Харківщині поліція затримала 83-річного керівника чоловіка секції пішохідного туризму для школярів. Його підозрюють в розбещенні дітей.

Про це повідомив начальник слідчого управління Головного управління Національної поліції в Харківській області Сергій Болвінов.

Відомо, що у літній чоловік вів секцію пішохідного туризму для школярів з Шарівського ліцею. Проте за сумісництвом він працював двірником в навчальному закладі. Виявилося, що в спортивній залі під час занять він розбещував 11-річних дівчат.

"Все це відбувалося на початку начального 2021-2022 року. Тоді діти відмовилися ходити до гуртка. Але через страх та сором не назвали батькам справжні причини", — йдеться у повідомленні.

Згодом одна з дівчаток таки наважилася розповісти все своїй мамі. Дитина заявила, що під час занять керівник гуртка гладив руками її інтимні місця. За словами постраждалої, педофіл завжди робив це, коли одягав дітей у туристичне спорядження. Таким чином віг маскував свої збочення під допомогу.

"Ще дві жертви, які вже також дали свідчення, — однокласниці цієї дівчини. Вони теж ходили до туристичного гуртка і всі наполягають: він робив це умисно. Діти прибирали його руки від себе, відверто показували, що це їм неприємно. Але педофіл вчиняв таке сексуальне насильство над шестикласницями не один раз. Користувався тим, що на заняттях не було інших дорослих", — розповідає Болвінов.

Фото: Fasebook Сергія Болвінова

Фото: Fasebook Сергія Болвінова

За його словами, найстрашніше те, що колектив ліцею, керівник гуртків, вчителі стали на бік свого колеги та дають йому найкращі характеристики. Слідчі довго працювали над тим, щоби підготувати чоловікові підозру.

"Врешті нам вдалося зібрати достатньо доказів, вже вручили повідомлення про підозру в сексуальному насильстві щодо неповнолітніх. А враховуючи те, що він робив це неодноразово та з дітьми, яким не виповнилося навіть 14-ти років, покарання чекає суворе", — додав начальник поліції.

Зазначається, що керівникові гуртка загрожує п'ятнадцять років позбавлення волі або довічне ув'язнення. Зараз підозрюваний, за рішенням слідчого судді, перебуває під цілодобовим домашнім арештом.

Нагадаємо, на Прикарпатті 53-річ­ного чоловіка засудили до 15 років ув'язнення. Мешканець Надвірнянського району у жовтні 2022 року вчинив злочин проти статевої свободи шестирічної дівчинки. В стані алкогольного сп’яніння він прийшов на подвір’я до своїх сусідів. Там побачивши, що поряд із дитиною немає батьків, заманив її за господарську будівлю і зґвалтував.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Події, 01.11.2023 17:22