Фото: Рixabay

Задуха відступить й помітно похолодає: де у середу температура впаде до +17°С

Вже з середи, 12 травня, температура повітря у деяких регіонах суттєво знизиться. До того ж відступить задуха, яка супроводжує країну з початку робочого тижня.

Про це повідомляє народний синоптик Наталка Діденко.

За її словами, найпрохолодніше буде на Заході — +17...+22°С. У північних областях температура опуститься до +20...+24°С. Водночас у центральних областях все ж зберігатиметься висока температура повітря: на Вінниччині — +22...+24°С, на Черкащині — +24...+27°С, на Полтавщині +26...+29°С, у Кропивницькому з районами +25...+28°С, на Дніпропетровщині — +30°С.

У південних регіонах очікується +30...+33°С, а на Одещині — +28...+30°С. На сході України спека затримається — +30...+34°С.

Наталка Діденко наголошує, що у середу майже у всіх регіонах очікуються грозові зливи. В окремих районах можливі град та шквали.

"Проте в денні години 12- червня антициклон із заходу Європи на ім'я Yogi дасть потиличника атмосферним фронтам і зсуне їх східніше. Карта внизу. Тому завтра західна частина України отримає паузу в дощах. Але вдень, бо найближчої ночі ще там подощить", — зазначає синоптик.

Щодо погоди у столиці, то Діденко вказує, що 12 червня там також очікуються дощ та грози, місцями при грозах град та шквали. Не виключаються можливі підтоплення вулиць у місцях недостатньо почищених стоків та надлишку заасфальтованої території.

"У столиці із завтрашнього дня знизиться температура повітря, вдень передбачається проти сьогоднішніх +26...+27°С відчутно свіжіші +19...+21°С", — пише Діденко на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, раніше народний синоптик Ігор Кібальчич розповів про погоду до кінця тижня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 12.06.2024 05:58