Фото: Офіс президента

Загинули 40 людей: Зеленський розповів про ситуацію у Дніпрі

Внаслідок удару по житловому будинку у Дніпрі загинули 40 людей. Наразі розбір завалів триває.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у відеозверненні, передає TrueUA.

За словами президента, наразі вдалося врятувати з-під завалів 39 людей, серед них — шість дітей.

"Загалом надійшло 47 повідомлень про тих, хто міг перебувати в будинку на час удару і чия доля була невідомою. Вдалося з’ясувати інформацію вже щодо 22 двох людей. Відомо про 40 загиблих, серед них  три дитинки. Мої співчуття всім, чиїх близьких забрав цей удар!", — розповів гарант.

Глава держави зауважив, що Служба безпеки України почала встановлення інформації про тих російських військових, хто підготував і здійснив цей удар. Гарант пообіцяв, що всі винні у смертях українців понесуть покарання.

"Цей удар по Дніпру, як і інші подібні удари, підпадає, зокрема, під юрисдикцію Міжнародного кримінального суду. І ми використаємо всі доступні можливості  як національні, так і міжнародні,  щоб усі російські вбивці, щоб кожен, хто віддає й виконує накази про ракетний терор проти наших людей, отримали законні вироки. І щоб вони відбули покарання. Це принципове завдання для України й для наших партнерів. Я дякую кожному, хто підтримує нашу державу на шляху до справедливості", — зауважив президент.

Нагадаємо, російські загарбники вдень 14 січня вдарили ракетою по житловому будинку у Дніпрі

У результаті обстрілу наразі підтверджено загибель 40 людей, серед них – троє дітей. Травмовано 75 потерпілих, з яких 14 дітей.

У багатоповерхівці повністю зруйновано 72 квартири, пошкоджено – 236, а також знищено 25 автомобілів.

Також повідомлялося, що від ракетного удару по житловому будинку в Дніпрі загинула пара переселенців із Нікополя. Їхнім дітям вдалося вижити.

16 січня Служба безпеки встановила особи російських окупантів, які причетні до ракетного удару по житловому будинку у Дніпрі. Стало відомо імена шістьох російських терористів.

Події, 16.01.2023 22:40