Загроза теракту не знята: Буданов зробив нову тривожну заяву щодо ЗАЕС

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що загрозу катастрофи на Запорізькій атомній електростанції повністю не знято доти, доки там перебувають російські окупанти.

Про це Буданов написав у Telegram.

"Зараз у результаті здійснення певних дій рівень загрози техногенної катастрофи на Запорізькій АЕС йде на спад. Про повне усунення ризиків на атомній станції поки не йдеться, оскільки ЗАЕС продовжують контролювати російські окупанти", — зазначив він.

За його словами, поки станція зайнята російськими військами, це може повторитися будь-коли, якщо вони захочуть.

"Контрнаступ триває. Успіх буде, але згодом", — додав Буданов.

Нагадаємо, Сили оборони цілком серйозно розглядають можливість російської диверсії на Запорізькій атомній електростанції. Військові постійно відстежують ситуацію та інформують про стан справ на станції. У Генштабі запевнили, що українські захисники мають достатньо засобів захисту, які будуть потрібні у випадку підриву ЗАЕС. Тож спеціальні підрозділи зможуть продовжувати виконувати завдання.

Тим часом очільник української розвідки Кирило Буданов зробив несподівану заяву щодо теракту на ЗАЕС. В інтерв'ю The Times він сказав, що загроза починає спадати, оскільки до цього призвели "певні публічні та непублічні дії в цій сфері".

Додамо, науковець Володимир Борисенко заявив, що потенційна аварія на Запорізькій АЕС не є настільки небезпечною, як Чорнобильська катастрофа. Пʼять зі шести енергоблоків станції перебувають у холодному стані. Тож спричинити витік радіації насправді непросто.

Також повідомлялося, що росіяни збираються перевести у режим "гарячого" зупину енергоблок №4 на Запорізької АЕС в місті Енергодар. Внаслідок цього станції може не вистачити охолодження, що призведе до аварії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.07.2023 16:08