Фото: прес-служба ДБР

Загрожує довічне: ДБР викрило на держзраді двох колишніх правоохоронців з Мелітополя

Працівники Державного бюро розслідувань викрили на співпраці з ворогом колишніх правоохоронців, які допомагають агресорам виявляти в Мелітополі Запорізької області українських партизанів.

Про це повідомляє прес-служба правоохоронного відомства.

За даними слідства, зрадники ще на початку тимчасової окупації міста добровільно погодились працювати на загарбників. Вони не виконали наказ про передислокацію та пішли працювати у незаконно створений правоохоронний орган.

"Наразі фігуранти патрулюють Мелітополь та Мелітопольський район, накладають штрафи за законами РФ. Виконують завдання окупаційного режиму щодо виявлення та придушення партизанського руху, вилучають зброю у місцевих мисливців та доповідають спецслужбам РФ про суспільні настрої громадян. Серед своїх колишніх колег ведуть активну агітацію щодо співпраці з ворогом", — повідомляє ДБР.

Бюро у взаємодії з внутрішньою безпекою Національної поліції заочно повідомило фігурантам про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Їм загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

Нагадаємо, що в Україні судитимуть колишнього правоохоронця з Лимана Донецької області, який виконував злочинні накази окупантів щодо затримання місцевих мешканців. Так, він незаконно затриманих громадян до місць примусових робіт, змушував їх збирати тіла загиблих цивільних та військових, виконувати іншу роботу. Особисто контролював, аби ніхто не втік.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.06.2023 02:25