Фото: прес-служба ДБР

Змушував українців збирати тіла загиблих: правоохоронцю з Лимана загрожує довічне

Працівники Державного бюро розслідувань завершили спеціальне досудове розслідування щодо колишнього правоохоронця з Лимана Донецької області, який виконував злочинні накази окупантів щодо затримання місцевих мешканців. Обвинувальний акт направлено до суду.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

За даними слідства, правоохоронець відмовився евакуюватися з Лимана та залишився у захопленому росіянами місті. Фігурант, підтримуючи "русскій мір", отримав посаду у так званій "народної міліції ДНР".

За наказами окупаційної влади екс-правоохоронець брав участь у затриманні місцевих мешканців. Зокрема, доставляв незаконно затриманих громадян до місць примусових робіт, змушував їх збирати тіла загиблих цивільних та військових, виконувати іншу роботу. Особисто контролював, аби ніхто не втік.

"Екс-правоохоронець обвинувачується у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Санкція статі передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі. Процесуальне керівництво здійснює Донецька обласна прокуратура", — зауважили у ДБР.

екс-правоохоронець з Лимана

Фото: прес-служба ДБР

Нагадаємо, раніше ДБР повідомило про підозру одному з командирів російських окупаційних військ, який під час тимчасового перебування його підрозділу на Київщині віддавав накази підлеглим на жорстоке поводження з цивільним населенням, вчиняв інші порушення законів та звичаїв війни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.06.2023 11:31