Фото: Тернопільська міська рада

Захмарні премії мера Тернополя: що вирішив суд

Суд визнав невинним мера Тернополя Сергія Надала, який виписував собі захмарні премії щомісяця. Справу закрито через відсутність адмінправопорушення.

Такий вирок суддя оголосила під час засідання.

За словами судді Ірини Марциковської, рішення про створення комісії з видачі премії міському голові не є незаконним. Вона відкинула доводи звинувачення про те, що комісія складається з осіб, які безпосередньо пов'язані з мером. При цьому суддя вирішила, що підписання документів від комісії про призначення премій було "номінальним обов'язком" Надала.

"У Надала не було реального конфлікту інтересів, оскільки діяв у рамках чинного законодавства України", — заявила суддя.

Відтак, суд закрив справу через відсутність факту адміністративного правопорушення. Хоча прокурори просили призначити покарання для мера у вигляді штраф у розмірі 6 800 гривень, оскільки він не звернувся до НАЗК щодо можливого конфлікту інтересів та продовжив виписувати собі премії.

Нагадаємо, 4 квітня повідомлялося, що Національне агентство з питань запобігання корупції склало адміністративний протокол щодо міського голови Тернополя Сергія Надала. Він впродовж війни виписував собі премії до 250% від посадового окладу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.04.2023 20:20