Фото: Рада адвокатів Київської області

"Закликала московитів скоріше приходити до Одеси": викрито ще одну любительку "русского міра"

В Одесі поліцейські викрили колаборантку, яка у соціальних мережах закликала Росію бомбити підрозділ української спецслужби, коли фахівці фіксували наслідки ворожої атаки по місту.

Про це повідомили у регіональному главку Національної поліції. Жінка мешкає у Пересипському районі міста. 

Правоохоронці встановили, що 57-річна одеситка у проросійськи налаштованих чат-ботах розміщувала дописи антиукраїнського контенту — у них вона закликала до підтримки рішень та дій держави-агресорки.

"Містянка в одному з популярних месенджерів виказувала всіляку підтримку Російській Федерації, виправдовувала її збройну агресію проти України та з нетерпінням очікувала приєднання до Росії. До прикладу, під публікацією про нібито влучання в один з об’єктів дронів жінка залишила заклик знищити підрозділ спецслужби, яка займається документуванням злочинів РФ", — розповіли поліцейські.

Крім цього, жінка прочитала новину про те, що жителька окупованого населеного пункту України врятувалася та приїхала до Одеси, де продовжує  підтримувати Україну, в тому числі — ЗСУ. Її це обурило, а тому вона "закликала московитів скоріше приходити до Одеси, бо для них тут багато роботи". Також одеситка стверджувала, що нібито Росія є єдиною державою, яка захищає громадян України".

У одеситки вилучили мобільний телефон із доказами злочину. Відкрито провадження за ч. 1 ст. 111-1 Кримінального кодексу України — колабораційна діяльність, тобто публічні заклики громадянином України до підтримки рішень та дій держави-агресора.

Нагадаємо, раніше в Одесі затримали пропагандиста, який підтримував Російську Федерацію. Він був "правою рукою" колаборанта Кирила Стремоусова.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.10.2023 03:44